Wanneer jouw kind 16 is en graag met zijn of haar 18e begeleid wil gaan wonen, geven wij, op voorhand, een training thuis om het kind (en ook de ouders) daar op voor te bereiden. Zo leert het kind de juiste vaardigheden om straks begeleid zelfstandig te gaan wonen. En die begeleiding zorgt ervoor om de overgang van het veilige en vertrouwde thuis naar het zelfstandig wonen zo soepel mogelijk te laten verlopen. De vaardigheidstrainingen zullen we bij het begeleid zelfstandig wonen verder voortzetten, tot het hoogst haalbare resultaat voor die persoon. Daarnaast blijven we ondersteunen op de punten waar hulp bij nodig blijft. Vaak is het zo dat er altijd wel punten overblijven waar ondersteuning in nodig is. En daar is niets mis mee. Wij vinden het van groot belang dat de persoon functioneert naar gelang zijn kunnen. Wij zullen daarbij altijd waken voor overvraging.

We geven ook vaardigheidstraining op maat voor kinderen die niet zelfstandig gaan wonen maar waarbij het wenselijk is om met hen wel zelfstandigheid te trainen en uit te breiden waar nodig. Wij geven vaardigheidstraining op maat en aan alle doelgroepen. 

Het kan ook zijn dat je al zelfstandig woont, maar dat je nog moeite hebt met bepaalde taken en daar handvatten voor nodig hebt. Misschien onthoud je niet goed wat de volgorde is van dingen en kunnen we samen stappenplannen maken waardoor je daarna toch veel zelfstandig kan uitvoeren.

Soms wensen ouders dat hun kind zelfstandiger wordt. Wij leren het kind om zich zelfstandig aan te kleden, zich te verzorgen, leren hem of haar om zelfstandig te eten of om beter te gaan eten omdat het kind niet of weinig eet. Zo kunnen er hele specifieke vragen bij ons neergelegd worden waar we graag samen met de ouders naar willen kijken en waarin wij hen willen begeleiden om de zelfstandigheid van hun kind te vergroten en het gedrag van het kind te verbeteren. Altijd in samenspraak en samenwerking met de ouders.

Heeft u een vraag?

  1. !
  2. !
  3. Ongeldige invoer
  4. !