Cliënt informatie

De specialiteiten binnen de dienstverlening van Gewoon Anders zijn Ambulante begeleiding en Begeleid Wonen. Wij sluiten ons aan bij jouw zorgvraag. Samen met jou en jouw netwerk gaan we op zoek naar mogelijkheden om ze vervolgens te realiseren.

Begeleid wonen

Met jou gaan we op zoek naar een geschikte woonruimte, die je zelf gaat huren of via ons. Dit is  afhankelijk van je mogelijkheden en de indicatie. Er zijn voor ‘begeleid wonen’ verschillende opties. We kunnen er samen voor kiezen om je eerst begeleiding te geven op de plek waar je nu woont zodat we samen kunnen kijken wat je al kunt en wat je nog moet leren. Voor het begeleid wonen moet je 18 jaar zijn.

Ben je jonger, dan bieden we eerst begeleiding thuis aan. Maar we hebben ook een vorm van begeleid wonen waar je in een appartement naast de begeleiders woont met -indien nodig- 24 uur begeleiding. Hier kun je wennen aan het zelfstandig wonen. We starten met een bepaald aantal uren  begeleiding om dit af te bouwen naar gelang er doelen van zelfstandigheid behaald zijn. In dit traject leren we je om zelfstandig het huishouden bij te houden, boodschappen te doen, om te gaan met een week budget (Een budget coach is verplicht bij begeleid wonen omdat ‘omgaan met geld’ erg moeilijk is.) Samen stellen we hierin doelen en gaan we op zoek naar je mogelijkheden van zelfstandigheid en we geven werkbegeleiding. indien nodig bouwen we een netwerk met je op, onze begeleiding in sociaal en emotioneel opzicht.  

Ambulante begeleiding

Wij bieden ook begeleiding aan huis voor jonge kinderen en ouders. Hierin kan men aangeven wat de zorgvraag is en hier sluiten wij op aan.

Praktisch pedagogische gezinsbegeleiding

Wanneer ouders opvoedingsvragen hebben en vastlopen in bepaalde situaties. Opvoeden is erg moeilijk en het is lastig om er zelf objectief naar te kijken omdat je er midden in zit. Het is dan wel eens fijn om een objectieve, professionele persoon mee te laten kijken. Veel ouders vinden dit moeilijk en zien het snel als falen. Maar het is absoluut geen falen. Het is eerder falen om niet te onderkennen dat het even niet lukt. Je blijft dan met je kind onnodig lang in een moeilijke situatie zitten wat erg vervelend en slecht is voor zowel de ouder als het kind.  Dus schroom niet om een opvoedingsvraag bij ons neer te leggen. Wij kijken graag met de ouders mee en zetten hen terug in hun eigen kracht. Opvoedingsondersteuning kan iedereen aanvragen voor alle kinderen, zowel normaal begaafd als voor een kind met een verstandelijke beperking. Voor kinderen met een beperking is het te bekostigen via de indicatie en een normaal begaafd kind valt onder de  zorgverzekering. Wij zijn wel bezig om onder de zorgverzekering te gaan vallen maar dat is ook afhankelijk van de wijze waarop u verzekerd bent.

Mocht u hier vragen over hebben kunt u ons bellen, dan zoeken we het voor u uit.

Opvoedingsondersteuning

Het kan zijn dat een gezin zich in een situatie bevindt waar structureel hulp in huis nodig is. Zo kunnen ouders met een kind met een beperking, die ’s ochtends en ‘s avonds verzorging nodig heeft, ondersteund worden. Denk hierbij aan baden, douchen en aankleden, eten, begeleiding naar school of naar de dagbesteding. En we geven ook dagbesteding aan huis of op een andere locatie, we  begeleiden kinderen op school in de vorm van individuele ondersteuning in de klas. Overige activiteiten zijn bijvoorbeeld  zwemmen en samen hobby’s uitvoeren, oppassen, het aanleren van vaardigheden op allerlei gebieden, en het trainen van ‘begeleid wonen’ in de thuissituatie. Dat wat de cliënt wil, is waarop wij aansluiten. We hebben de juiste kennis en expertise om aan elke vraag te voldoen.

Voor vragen of hoe een vraag ingevuld kan worden, bel ons. Wij ondersteunen bij alle vragen.

Heeft u een vraag?

  1. !
  2. !
  3. Ongeldige invoer
  4. !