Begeleid zelfstandig wonen is speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking. Het gaat om jonge volwassenen maar ook oudere mensen, die niet in een woonvoorziening willen wonen, maar ook niet helemaal zelfstandig kunnen wonen.

Wij bieden begeleid zelfstandig wonen voor mensen met een verstandelijke beperking en een CIZ indicatie.  Je bent 18 jaar of ouder.

Mogelijkheid voor woonruimte:

  • Je wilt graag zelfstandig wonen maar weet nog niet of je over alle vaardigheden daarvoor beschikt. Dan gaan we samen met jou een begeleid wonen traject starten. Dit kunnen we starten bij jou thuis of in het begeleid wonen traject huis. Zie kopje begeleid wonen traject.
  • Je staat ingeschreven bij de woningbouw bij jou in de buurt. Je huurt een woning zelfstandig van de woningbouw in jouw woonplaats. Wij kunnen je helpen met dit traject.
  • Je huurt een woning particulier onder de sociale huurgrens 710 euro per maand zodat je nog huursubsidie kunt aanvragen. Wij helpen je met het vinden van de juiste woonruimte.
  • Je bent niet in staat zelf een woning te huren maar je hebt wel een hoge CIZ indicatie zzp 5 of hoger. Dan kun je via ons een woning huren. Je geeft je wensen door en wij gaan dan met jou op zoek naar een geschikte woonruimte.
  • Je woont het liefst in een omgeving met lotgenoten en hebt 24-uurs zorg nodig. En je wil graag gebruikmaken van een gezamenlijke woonruimte en begeleiding waar je 24 uur op kan terugvallen. Dan kun je je inschrijven voor een 24-uurs woning. Bij voldoende inschrijvingen gaan we een 24-uurs woning starten, dit gaat in samenwerking met de gemeente. Deze optie geeft een wachttijd.

Heeft u een vraag?

  1. !
  2. !
  3. Ongeldige invoer
  4. !